JADUAL KELAS MASAKAN DI TELUK INTAN, PERAK DI ITA ROHAYA BAKERY-012-5323552

JADUAL KELAS MASAKAN DAN HIASAN KEK DI ITA ROHAYA BAKERY TELUK INTAN

Salam semua. Ramai yg sms/inbox kat fb bertanya jadual kelas dan harga kelas di ita rohaya bakery. Ok kat sini ita senaraikan semua harga kelas yg akan ita anjurkan ya. Tarikhnya InsyaAllah ita akan bgtau kemudian.
1.Kelas aneka talam part1-RM150 Hands on
Module- 10 jenis kuih aneka talam dan 2 resepi free. 1.Talam keladi 2.Talam sekoteng 3.Talam cendol 4.Talam roti paun 5.Talam jagung 6.Talam suji 7.Talam puding marble 8.Talam gula merah 9.Talam tokyo 10.Serimuka pandan dan 2 resepi free

2.Kelas aneka talam part2-RM150 Hands on
Module- 10 jenis kuih aneka talam dan bingka dan 2 resepi free. 1.Talam ubi kayu 2.Talam sago banjar 3.Talam labu berlauk 4.Talam mak dara 5.Bingka ubi 6.Bingka labu 7.Bingka tepung beras 8.Koleh kacang 9.Kasui Nyonya 10.Serimuka pulut hitam dan 2 resepi free

3.Kelas aneka tart-RM120 Hands on
Module- 5 jenis tart 1.Cheese tart 2.Egg tart 3.Fruit tart 4.Coconut Tart 5.Coklat tart

4.Kelas hiasan kek kahwin-RM200 Hands on
Module- Bancuh 2 jenis buttercream utk salut kek dan utk bunga. Hias kek dr kek kosong hingga kek menjadi cantik. sebiji kek yg telah di hias akan di bawa pulang

5.Kelas hiasan kek coklat ganache-RM250 Hands on
Module-Bancuh 2 bancuhan coklat utk hias kek dan utk buat bunga. Hias kek sehingga menjadi kek coklat yg penuh dgn coklat.

6.Kelas hiasan kek steambuttercream 2 tingkat-RM250 Hands on
Module-Bancuh 2 jenis buttercream utk salut kek dan bunga. Di ajar cara steamkan cream dan cara2 salut kek dan hias kek. sebiji kek akan di bawa pulang.

KEK KAHWIN PERTAMA

Assalamualaikum...

Hari ni ita nak cerita sikit macam mana ita boleh terlibat dgn bab baking pada 2006. Mula2 pergi kenduri bertunang sepupu linda di Klang, tgk kek tunangnya cantik sgt. Tiba2 Linda bgtau kek tu kakak dia Lin yg buat, mcm tak percaya la pulak sepupu, tambahan pulak dia bgtau dia cuma bljr dr internet ja... Apalagi balik rumah terus la searching mcm2. masa tu baru tau dlm alam maya ni mcm2 boleh kita dapat. Terpulang pada kita nak yg baik atau buruk. Masa tu ita berazam nak cari sesuatu utk diri sendiri demi masa depan. Laman web yg pertama buat ita jatuh cinta tentunya Myresepi, lain2 juga seperti ResepiDiana, Rincann dan fotopages kak Zatidhati pula mencetuskan idea utk mula menatap ke bidang menghias kek dan mula mencari guru supaya dapat teknik yg betul.

Panjang sgt cerita pun malas nak taip jadi mari kita layan gambar kek kahwin bertingkat yg pertama ita berani buat itupun 2 tingkat ja masa tu pada tahun 2010. Jiran depan rumah yg tempah utk perkahwinan anaknya.

Jom kita layan gambar..




kek 2 tingkat berserta kek cawan

Inilah pengantinnya

0 comments :

Post a Comment