JADUAL KELAS MASAKAN DI TELUK INTAN, PERAK DI ITA ROHAYA BAKERY-012-5323552

JADUAL KELAS MASAKAN DAN HIASAN KEK DI ITA ROHAYA BAKERY TELUK INTAN

Salam semua. Ramai yg sms/inbox kat fb bertanya jadual kelas dan harga kelas di ita rohaya bakery. Ok kat sini ita senaraikan semua harga kelas yg akan ita anjurkan ya. Tarikhnya InsyaAllah ita akan bgtau kemudian.
1.Kelas aneka talam part1-RM150 Hands on
Module- 10 jenis kuih aneka talam dan 2 resepi free. 1.Talam keladi 2.Talam sekoteng 3.Talam cendol 4.Talam roti paun 5.Talam jagung 6.Talam suji 7.Talam puding marble 8.Talam gula merah 9.Talam tokyo 10.Serimuka pandan dan 2 resepi free

2.Kelas aneka talam part2-RM150 Hands on
Module- 10 jenis kuih aneka talam dan bingka dan 2 resepi free. 1.Talam ubi kayu 2.Talam sago banjar 3.Talam labu berlauk 4.Talam mak dara 5.Bingka ubi 6.Bingka labu 7.Bingka tepung beras 8.Koleh kacang 9.Kasui Nyonya 10.Serimuka pulut hitam dan 2 resepi free

3.Kelas aneka tart-RM120 Hands on
Module- 5 jenis tart 1.Cheese tart 2.Egg tart 3.Fruit tart 4.Coconut Tart 5.Coklat tart

4.Kelas hiasan kek kahwin-RM200 Hands on
Module- Bancuh 2 jenis buttercream utk salut kek dan utk bunga. Hias kek dr kek kosong hingga kek menjadi cantik. sebiji kek yg telah di hias akan di bawa pulang

5.Kelas hiasan kek coklat ganache-RM250 Hands on
Module-Bancuh 2 bancuhan coklat utk hias kek dan utk buat bunga. Hias kek sehingga menjadi kek coklat yg penuh dgn coklat.

6.Kelas hiasan kek steambuttercream 2 tingkat-RM250 Hands on
Module-Bancuh 2 jenis buttercream utk salut kek dan bunga. Di ajar cara steamkan cream dan cara2 salut kek dan hias kek. sebiji kek akan di bawa pulang.

MODUL KELAS

MODUL CLASS ANEKA TALAM

1 . KELAS ANEKA TALAM PART 1 - HAND"S ON - RM 150
Modul :- Hand"s on 10 jenis Aneka Talam & 2 free resepi -. Jenis - jenis Talam :-1. Talam Keladi 2. Talam Cendol                 3. Talam Sekoteng 4.Talam Roti Paun 5. Sri Muka Pandan 6. Talam Tokyo 7. Talam Suji 8. Talam Jagung 9. Talam Marble Kacang Merah 10. Talam Gula Merah 

2 . KELAS ANEKA TALAM PART 2 - HAND"S ON- RM 150
Modul :- Hand"s on 10 jenis Aneka Talam & Bingka.Jenis - jenis Talam :- 1.Talam Labu Berlauk 2.Talam Ubi Kayu 3. Talam Sago Banjar 4. Kasui Nyonya 5. Kole Kacang 6. Talam Mak Dara 7. Bingka Beras Nyonya 8. Bingka Ubi 9. Bingka Labu         10. Serimuka Pulut Hitam.

MODUL CLASS KEK HANTARAN BUNGA ROS TANPA KON/BERKON

Modul :. Hand"s on
-Di beri sebiji kek 8'
- bancuh 2 jenis buttercream( krim utk salut kek dan krim utk bunga)
-Di ajar buat bunga ros tanpa kon/berkon sehingga dapat
-Bawa balik sebiji kek yg siap di hias sendiri 


ALAMAT

Kelas akan di adakan di rumah ita di No 989C Jalan Mak Intan, 36000 Teluk Intan, Perak

HARGA KEK CAWAN

CUPCAKES

Choices :* vanilla
* chocolate moist
* carrot walnut
* red velvet
* chocolate cheese

Toppings :
* buttercream
* cream cheese
* chocolate ganache
* buttercream and piping jelly
* gumpaste/fondant/figurine

Size for cupcakes :
* 's' only for 
souffle cup [2oz] and 's' for paper cup [9"]

TARTLETS :
Topping and pricing
1 box/ 25 pcs RM30 blueberry and cheese
1 box/ 25 pcs RM30 strawberry and cheese
1 box/ 25 pcs RM30 chocolate and cheese
1 box / 25 pcs RM60 fruits and custard cream

PRICING :
Cupcakes [refer pictures]
 
'S' size for souffle cup decoration with Buttercream (icing)
1 box/16 pcs = RM 35.00, simple deco

1 box/25 pcs = RM50 simple deco
1 box/16 pcs = hantaran buttercream roses RM65

'S' size for souffle cup decoration with Fondant
1 box/16 pcs = hantaran fondant, simple deco RM70


Carrot walnut cupcakes
1 box/16 pcs with cream cheese topping RM65
1 box/25 pcs with cream cheese topping RM90

Chocolate cheese cupcakes
1 box/16 pcs RM 60
1 box/25 pcs RM90

Red velvet with cream cheese topping (papercup size 'S')
1 box/16 pcs RM65
1 box/25 pcs RM100

'M' size for souffle cup decoration with buttercream
1 box/16 pcs = RM40
1 box/25 pcs = RM60

'S' size for paper cup 
minimum order 100 pcs RM1.20 pcs (chocolate moist)
500 pcs and above RM1.00 pcs
1000 pcs and above RM1.00 pcs including simple pakaging



* Note : Price may subject to change from time to time

HARGA KEK

CAKES


Choices :
* chocolate moist cake
* butter cake
* chocolate sponge cake
* vanilla sponge cake
* carrot walnut cake
* orange cake


Toppings:
* buttercream
* cream cheese
* chocolate ganache
* buttercream + piping jelly


Size for cakes: 7", 8", 9", 10" 


Cakes pricing:


Birthday cake topping buttercream
-RM60
-chocolate moist cake
-butter cake

filling with choc ganache, strawberry or orange


Birthday cake topping chocolate ganache with rose from coklat 
-RM70
-chocolate moist cake
-filling chocolate ganache


Birthday cake buttercream with figurine 
-starting from RM70
-chocolate moist/butter cake
-filling ganache/strawberry/orange


Carrot walnut cake topping with cream cheese
-RM70
-8"


Red velvet cake topping with cream cheese 
-RM70
-8'


Chocolate indulgence cake 
-RM 70
-9"


Rainbow cake topping with Italian buttercream 
-RM70
-9"


Russian black and white 
-RM 70
-9"


Nutty Caramel 
-RM90
-9"


Royal Caramel
-RM70
-9"


Choc Mascarporne
-RM70
-8"


German Black Forest
-RM55
-8"


Blueberry cheese cake 
-RM70
-8"

Oreo cheese cake
-RM70
-8"


Choc cheese Cake
-RM70
-8”


Marble cheese brownies kukus
-RM50
-8" x 8"
Assalamualaikum kawan2 Ita. Klu nak tau ini la kek pertama yg ita pergi belajar ngan inasaly dr Perda, Penang masa tahun 2009. Gambar ni pun ita pinjam dr blog ina.http://inasalybakery.blogspot.com/. Mula2 mmg susah ooo nak buat bunga sampai sakit tangan di buatnya. dari pagi sampai petang jugak baru dapat siapkan kek ni. Tp Alhamdulillah berkat usaha dan kesabaran mencuba dan sabar sekarang dah bertambah ok la. Terima kasihLina

SALAM PENGENALAN

Assalamualaikum buat semua yg sudi berkunjung ke blog ita yg tak seberapa ni.Alhamdulillah syukur. Ita buat blog ni sebab dah terlalu ramai tanya takkan ita takde blog sebab susah nak tgk jadual kelas dan cth2 kek. Bukan taknak buat blog tp salah satu sebab utama tak pandai nak buat blog, masa yg terhad nak update, dan yg terakhir hati rasa ada ke org nak singgah ke blog ita ni. hehehe. Terima kasih kat  http://incrediblesdesign.blogspot.com/ kerana tolong cantikkan blog ni sebab ita mmg tak tau nak buat. Terima kasih juga buat kawan baik ita Azira dr http://hotovencookies.blogspot.com/  kerana bagi semangat utk buat blog. Harap semua dapat bagi sokongan utk berniaga. Terima kasih semua